Hotel Centar No. 1
Srpski
Lokacija

Lokacija

Lokacija

Boravite u centru svih dešavanja!

Garni hotel CENTAR No. 1 je smešten na najvažnijem gradskom Trgu, Trgu Republike. Ova vrhunska lokacija predstavlja polaznu tačku kako za poslovnu posetu, tako i za turističko istraživanje Beograda. Na pešačkoj udaljenosti od hotela se nalaze mnogi kulturno-istorijski spomenici, pešačka zona sa brojnim restoranima kao i najsavremeniji šoping centar sa ekskluzivnim svetskim brendovima.

Omiljeni suvenir iz Beograda pronađite u Knez Mihailovoj ulici koja je na samo 100m od hotela.  Ovu čuvenu pešačku zonu, krase građevine od izuzetnog značaja poput Srpske akademije nauke i umetnosti i Gradske biblioteke, kao i brojni kulturni centri i spomenici. Ona vas vodi u jedinstvenu Beogradsku tvrđavu nastalu u I veku, svojevrsni istorijsko-kulturni muzej prošlosti, Kalemegdan. Sa slikovite Kalemegdanske tvrđave prostire se, dokle pogled seže, velelepna panorama ušća Save u Dunav, kao jedinstven pejzažni dragulj.   

Čuvena boemska četvrt, Skadarlija, u kojoj možete osetiti duh Beograda s početka XX veka, nalazi se na samo minut hoda od našeg hotela.

 

Znamenitosti

Smešteni u srcu grada!

Narodno pozorište

Narodno pozorište

Narodno pozorište se nalazi na Trgu Republike, na uglu Vasine i Francuske ulice. Osnovano je 1868. godine, a u sadašnju zgradu se uselilo 1869. godine. U okviru njega funkcionišu umetničke jedinice Opera, Balet i Drama. Danas predstavlja jednu od najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih institucija Srbije.
1
minut
hoda
Trg Republike

Trg Republike

Krajem XIX veka Trg Republike postaje glavni gradski trg. Nalazi se na početku Knez Mihailove, a u njegovom centralnom delu je spomenik Knezu Mihailu Obrenoviću. Predstavlja najpoznatije sastajalište za Beograđane i polaznu tačku ka brojnim znamenitostima.
1
minut
hoda
Hram Svetog Save

Hram Svetog Save

Hram Svetog Save nalazi se na Vračarskom platou. Danas je poznat kao jedan od najvećih pravoslavnih hramova na svetu i jedna od najmonumentalnijih građevina beogradskog pejzaža.
30
minuta
hoda
Znamenitosti
Skadarlija

Skadarlija

Skadarlija predstavlja boemsku četvrt u centru Beograda u kojoj se može osetiti duh Beograda sa početka 20. veka. Oduvek je bila stecište umetnika. Danas je Skadarlija turistička atrakcija Beograda, čuvena po restoranima i starogradskoj muzici, galerijama, prodavnicama suvenira i antikviteta.
6
minuta
hoda
Ulica Kneza Mihaila

Ulica Kneza Mihaila

Ulica Kneza Mihaila je najpoznatija pešačka zona i kulturno dobro od izuzetnog značaja. Krase je građevine poput Srpske akademije nauka i umetnosti i Gradske biblioteke, kao i brojni kultrni centri i spomenici. Ona vas vodi u jedinstvenu Beogradsku tvrđavu nastalu u I veku, svojevrsni istorijsko-kulturni muzej prošlosti, Kalemegdan.
1
minut
hoda
Kalemegdan

Kalemegdan

Kalemegdan je najveći i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks kojim dominira Beogradska Tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan odnosi se samo na prostorni plato oko Tvrđave koji je osamdesetih godina 19. veka pretvoren u park. Nekada vojno uporište Beograda, danas je glavna turistička atrakcija sa brojnim kulturnim i arheološkim znamenitostima i najveći beogradski park.
9
minuta
hoda
Newsletter Prijava
Saznajte prvi sve o našim promo ponudama